Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Handboll har spelats i Smedjebacken i många år. Från allra första början var handbollen en sektionsidrott i IK Heros. Men 1961(1963 enl RF) bildades Barkens HF.

Handbollen var som störst under 1970-talet då Barken hade lag i nästan alla åldrar från ca 11 år och uppåt, både på herr- och damsidan.

Säsongen 2018/2019 har BHF 3 lag anmälda till serie spel och samt D- och E ungdom som spelar sk sammandrag på minihandbollsplanen sk mjukhandboll.

Alla våra intäkter går till barn- och ungdomsverksamhet, våra ledare är helt ideella.

 Vår föreningsidé

I Barkens HF bedriver vi först och främst barn- och ungdomsverksamhet från årskurs 1 och uppåt och vi vänder oss till både tjejer och killar. I Barken har vi kul !

Vi lär oss handbollens grunder, att spela matcher där resultatet är av underordnad betydelse, vår grundidé är att alla skall spela lika mycket och få spela på olika positioner för att prova sig fram och utvecklas som handbollspelare.

Vi följer Svenska Handbollförbundets och Riksidrottsförbundets rekommendationer för barn- och ungdomsidrott. ”Idrotten vill”

Vår ambition är att alla ledare skall vara utbildade, såväl organisationsledare som aktivitetesledare

 Träning och Tävling

Vi tränar i Smedjehallen och spelar våra hemmamatcher i Bergahallen, tack vare att Smedjehallen har två handbollsplaner kan vi träna flera lag samtidigt och på så sätt lär barnen, föräldrarna och ledarna att känna varandra och vi kan ta hjälp av varandra när det behövs.

Vi har träning på tisdagar och torsdagar, tiderna hittar ni under respektive lag och under fliken träningar och matcher. Samt tisdagar kl 19.00-20.00 då vi kör sk Handbollsfitness.( inställt pga för lågt intresse)

Uppdaterad: 22 AUG 2018 20:19 Skribent: Knalin

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Våra sponsorer:

Sponsor logga

Företags logga

 

Smedjebackens energi

Norrbärke sparbank

Ludvika Elinstallation

 

logga Dahlström

 

 

logga dalaelektro

 

 

Övriga sponsorer:

Gränges Hyr-Kart AB och Maserfrakt

 

Anslagstavla!

Vi säljer också dom poulära plastpåsarna (fryspåsar) 60kr, kontakta någon av våra ledare.

logo-bingolotto

Stöd Barkens Handsbollsförening genom att prenumerera på minst 1 lott, ett enkelt sätt att stödja föreningslivet plus att du också kan vinna pengar och priser.

Klicka här eller på bilden.

 

 

Postadress:
Barkens HF - Handboll
Kerstin Angberg-Morgarden, Högstensgatan 62
77750 Smedjebacken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info